Wednesday, October 26, 2005

Γλυκια αμαρτια

"Ελπίζουμε να μην διαταράξουμε [πολύ] τον έγγαμο βίο με το PC σας"



Είναι κοινός τόπος πως η Apple και τα πανέμορφα "καλούδια" της έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσουν τα στενά όρια των Mac User. Ο συνδιασμός ευχρηστίας, απλότητας και ομορφιάς έχει κάνει ολοένα και περισσότερους χρήστες υπολογιστών (και όχι μόνο) να φλερτάρουν με την ιδέα της απόκτησης ενός "μήλου".
Στο τεύχος Νοεμβρίου (#196) το περιοδικό RAM αποφάσισε να αφιερώσει ένα κεντρικό αφιέρωμα 16 σελίδων (!) στο Macintosh. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που ένα μη εξειδικευμένο σε Mac ελληνικό περιοδικό πληροφορικής αφιρεώνει τόσο μεγάλο κομμάτι της ύλης του στην αγαπημένη μου πλατφόρμα. Όταν μάλιστα το κείμενο συνοδεύεται από ομολογίες του είδους "Δεν φτάνει που το Mac mini μας πήρε τα μυαλά, το Mac OS X Tiger ήρθε και μας αποτελείωσε" η έκπληξη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
Το αφιέρωμα δεν ακολουθεί όμως απλά τις γενικόλογες αναφορές, που συναντά κανείς συχνά στο mainstream τύπο της πληροφορικής. Συχνά διαβάζουμε σε Windows oriented περιοδικά για το "πρωτοποριακό design της Appla" αλλά οι καλές αναφορές μένουν στην επιφάνεια, στο "λούστρο του μήλου". Aντίθετα, οι συντάκτες του κειμένου του RAM έχουν δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οδηγό για το πέρασμα (swich) των Windows user στην πλατφόρμα της Apple. Για την ακρίβεια προτείνουν ένα απλό, φτηνό και εύκολο τρόπο για να δοκιμάσει κανείς το Mac μέσα από την προσιτή αγορά ενός Mac Mini. Σε όλη του την έκταση το κείμενο δεν προσπαθεί να πείσει τους χρήστες Windows να εγκαταλήψουν το pc τους προς χάριν ενός Mac. Προτείνουν όμως την ανάπτυξη μιας γλυκειά αμαρτωλής παράλληλης σχέσης με ένα Apple. "Ελπίζουμε να μην διαταράξουμε [πολύ] τον έγγαμο βίο με το PC σας", δηλώνουν χαρακτηριστικά στο τέλος της εισαγωγής στο αφιέρωμα.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως σύντομα τα "παραθυριακά διαζύγια" στην Ελλάδα θα αυξηθούν ραγδαία!
Η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο έχει φιλοτεχνηθεί από μένα και ήταν μια ιδέα που προέκυψε σε συνεργασία με τον Χρήστο Βαρελά και την "Εύα" Καραπιδάκη. Ελπίζω να αποδίδει την αμαρτωλή σχέση...

2 comments:

Anonymous said...

... but still no reason to buy RAM. :P

Άσε που δεν μού έχει μείνει ούτε ευρώ από το ταξίδι.

tsevis said...

There are always reasons to buy RAM magazine, Φωτάκο! Πολλά και υψηλής ποιότητας θέματα, επαφή με την ελληνική αγορά αλλά και πολλές τεχνικές για επεξεργασία εικόνας.
Α, και ένας ακόμη λόγος: Να ενισχύσεις το έργο του φίλου σου!!! :-))))